Το Καλάθι μου 0
Φλουοξετίνη/Γενόσημα Κάψουλες 20mg/κάψουλα BTx28 (Συσκευασία Μπλίστερ) - Προϊ

Φλουοξετίνη/Γενόσημα Κάψουλες 20mg/κάψουλα BTx28 (Συσκευασία Μπλίστερ) - Προϊ

Το Prozac γενόσημο είναι η ιδανική λύση για όσους αναζητούν αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των ψυχολογικών διαταραχών. Με την ίδια ακριβή δραστική ουσία όπως το αρχικό Prozac, αυτό το γενόσημο φάρμακο προσφέρει αξιόπιστα αποτελέσματα χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας. Οι επιθυμητές επιδράσεις του Prozac γενόσημου περιλαμβάνουν την βελτίωση της διάθεσης, την μείωση των ανησυχιών και την αντιμετώπιση των πανικών επιθέσεων. Επιλέξτε την αξιόπιστη εναλλακτική λύση του Prozac γενόσημου για ένα καλύτερο αύριο.

Το Prozac γενόσημο είναι διαθέσιμο χωρίς συνταγή, και μπορεί να εξυπηρετήσει όσους χρειάζονται αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή χωρίς περιορισμούς. Αυξήστε την ποιότητα ζωής σας και ανακτήστε την ψυχική σας ευεξία με το Prozac γενόσημο. Μην αφήνετε την κατάθλιψη να σας επηρεάσει περισσότερο - επιλέξτε Prozac γενόσημο για έναν πιο φωτεινό και ευτυχισμένο αύριο. Κάντε την πρώτη σας βήματα προς την ανάκαμψη σήμερα!

Ενεργό συστατικό: Fluoxetine

 • Αποστολή 4-9 ημέρες
 • Μέθοδοι πληρωμής
  • Mastercard
  • Visa
  • Amex
  • Bank Transfer
  • Carte Bleue
  • iDEAL
Δωρεάν παράδοση για παραγγελίες άνω των 200.00€

Prozac Γενόσημο

Γενική Παρουσίαση του Γενόσημου Prozac

Το γενόσημο Prozac αποτελεί μία δημοφιλή και αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση διαφόρων ψυχικών διαταραχών. Κύριο συστατικό του είναι η φλουοξετίνη, μια ουσία που εντάσσεται στην κατηγορία των εκλεκτικών αναστολέων ανακατάληψης σεροτονίνης (SSRIs). Το γενόσημο Prozac χρησιμοποιείται ευρέως λόγω της αποτελεσματικότητάς του στην ήπια μέχρι μέτρια κατάθλιψη και στη διαχείριση αγχωδών διαταραχών, προσφέροντας σταθερή βελτίωση στην ψυχική υγεία των ασθενών.

Η δράση του γενόσημου Prozac επικεντρώνεται στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο, έναν νευροδιαβιβαστή που συμβάλλει στη ρύθμιση της διάθεσης, του ύπνου και της όρεξης. Η αυξημένη παρουσία σεροτονίνης βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης, του άγχους και άλλων σχετικών διαταραχών. Με την κατάλληλη δοσολογία και συνεχή παρακολούθηση από ειδικό, το Prozac μπορεί να αποτελέσει έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης των ψυχικών διαταραχών.

Τι είναι το Γενόσημο Prozac και Πως Δρα;

Το Γενόσημο Prozac, γνωστό και ως φλουοξετίνη, είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο της ομάδας των εκλεκτικών αναστολέων ανακατάληψης σεροτονίνης (SSRIs). Αυτή η κατηγορία φαρμάκων λειτουργεί αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας έτσι τη διάθεση και μειώνοντας τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.

Η φλουοξετίνη δρα αναστέλλοντας την ανακατάληψη σεροτονίνης στα νευρικά κύτταρα, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη ποσότητα σεροτονίνης να παραμείνει διαθέσιμη για τη βελτίωση της νευρικής επικοινωνίας. Αυτό οδηγεί σε βελτίωση της διάθεσης και σε μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους.

Η αποτελεσματικότητα του γενόσημου Prozac έχει επιβεβαιωθεί μέσω πολυάριθμων κλινικών μελετών, καθιστώντας το ένα από τα πιο διαδεδομένα και συχνά συνταγογραφούμενα αντικαταθλιπτικά στον κόσμο.

Κύριες Ιατρικές Χρήσεις και Οφέλη

Το γενόσημο Prozac συνταγογραφείται κυρίως για τη θεραπεία της μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής, μιας σοβαρής μορφής κατά

θλίψης που επηρεάζει τη διάθεση, τη σκέψη και τη συμπεριφορά. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της διαταραχής πανικού, της αγχώδους διαταραχής, της ψυχαναγκαστικής διαταραχής (OCD) και σε ορισμένες περιπτώσεις, της βουλιμίας. Αυτές οι χρήσεις αντανακλούν την ευρύτητα της δράσης της φλουοξετίνης στην ρύθμιση της νευρικής δραστηριότητας και της διάθεσης.

Μεταξύ των οφελών του γενόσημου Prozac είναι η βελτίωση της διάθεσης, η μείωση των συμπτωμάτων του άγχους και η αύξηση της ενέργειας. Οι ασθενείς που λαμβάνουν το φάρμακο αναφέρουν συχνά μια σημαντική βελτίωση στην καθημερινή τους ζωή, όπως καλύτερη ποιότητα ύπνου, αυξημένη συγκέντρωση και γενική ευεξία.

Το Prozac αποτελεί επίσης μια επιλογή θεραπείας για τα άτομα που χρειάζονται μακροχρόνια αντιμετώπιση, καθώς έχει σχετικά λίγες αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα και είναι γενικά καλά ανεκτό από τους ασθενείς.

Λεπτομερής Πληροφόρηση για το Γενόσημο Prozac

Η σύνθεση του γενόσημου Prozac βασίζεται στη φλουοξετίνη, η οποία είναι η κύρια ενεργός ουσία. Η φλουοξετίνη ανήκει στην κατηγορία των εκλεκτικών αναστολέων ανακατάληψης σεροτονίνης (SSRIs), που θεωρούνται από τις πιο ασφαλείς και πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές.

Το φάρμακο διατίθεται σε διάφορες μορφές, όπως δισκία και κάψουλες, με διάφορες δοσολογίες. Αυτό επιτρέπει μια ευέλικτη προσαρμογή της θεραπείας ανάλογα με τις ανάγκες και την ανταπόκριση του κάθε ασθενούς. Επιπλέον, η σταθερή απελευθέρωση του φαρμάκου στο σώμα εξασφαλίζει μια συνεχή και ομοιόμορφη θεραπευτική επίδραση.

Οι χημικές ιδιότητες της φλουοξετίνης διασφαλίζουν την αποτελεσματική δράση της στον εγκέφαλο, ρυθμίζοντας τα επίπεδα σεροτονίνης. Αυτό προκαλεί βελτιώσεις στη διάθεση, την αντίληψη και τη γενική λειτουργικότητα του ατόμου, μειώνοντας τα συμπτώματα κατάθλιψης και αγχώδων διαταραχών.

Σύνθεση και Χημικές Ιδιότητες

Η φλουοξετίνη, το κύριο ενεργό συστατικό του γενόσημου Prozac, είναι μια ουσία που ανήκει στην ομάδα των SSRIs. Αυτή η κατηγορία φαρμάκων έχει ως κύριο στόχο την αναστολή της ανακατάληψης σεροτονίνης στα νευρικά κύτταρα, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα αυτού του νευροδιαβιβαστή στον εγκέφαλο.

Η χημική δομή της φλουοξετίνης επιτρέπει την απελευθέρωση της σε σταθερά επίπεδα, προσφέροντας μια ο

μοιόμορφη και συνεχή θεραπευτική απόδοση. Αυτό την καθιστά ιδανική για τη μακροχρόνια διαχείριση της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών, καθώς μειώνει την πιθανότητα απότομων αλλαγών στη διάθεση του ασθενούς.

Εκτός από την κύρια δράση της στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης, η φλουοξετίνη έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της νευρολογικής φλεγμονής, η οποία έχει συνδεθεί με κάποιες μορφές κατάθλιψης και αγχωδών διαταραχών.

Η σταθερή φαρμακοκινητική της φλουοξετίνης διασφαλίζει ότι το φάρμακο διατηρεί την επιθυμητή συγκέντρωση στο αίμα για πολλές ώρες μετά τη λήψη, κάτι που μειώνει την ανάγκη για συχνή δοσολογία και βοηθά στην αποφυγή των διακυμάνσεων της διάθεσης.

Τρόποι και Περιορισμοί Διάθεσης

Το γενόσημο Prozac διατίθεται κυρίως μέσω συνταγογραφημένης ιατρικής συνταγής, διασφαλίζοντας έτσι ότι η χρήση του γίνεται υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού. Αυτό είναι σημαντικό για την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση του φαρμάκου, καθώς η δοσολογία και η διάρκεια της θεραπείας πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ασθενούς.

Η διάθεση του Prozac περιορίζεται σε φαρμακεία και εξειδικευμένα ιατρικά καταστήματα, απαιτώντας πάντα την παρουσίαση συνταγής. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της αυτοθεραπείας και της χρήσης του φαρμάκου χωρίς ιατρική επίβλεψη, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Επίσης, η διάθεση του φαρμάκου υπόκειται σε αυστηρούς κανονισμούς και ελέγχους ποιότητας, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς λαμβάνουν ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και ποιοτικά ελεγμένο προϊόν.

Οδηγίες Χρήσης του Γενόσημου Prozac

Η σωστή χρήση του γενόσημου Prozac είναι κρίσιμη για την επίτευξη των επιθυμητών θεραπευτικών αποτελεσμάτων και την αποφυγή παρενεργειών. Συνήθως, η δοσολογία εξαρτάται από τη συγκεκριμένη κατάσταση που αντιμετωπίζεται, την ηλικία του ασθενούς, και άλλους παράγοντες υγείας.

Το φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού, συνήθως μία φορά την ημέρα, είτε με άδειο είτε με γεμάτο στομάχι. Η συνέπεια στην ώρα λήψης του φαρμάκου βοηθά στην διατήρηση σταθερών επιπέδων του φαρμάκου στο σώμα, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά του.

Είναι σημαντικό να μην διακόπτεται η θεραπεία ή να αλλάζεται

η δοσολογία χωρίς προηγουμένως να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας. Αυτόματες αλλαγές στη θεραπεία μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες επιπτώσεις, όπως επανεμφάνιση των συμπτωμάτων ή συμπτώματα στέρησης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό οι ασθενείς να ενημερώνουν τον ιατρό τους για οποιαδήποτε άλλα φάρμακα ή συμπληρώματα λαμβάνουν, καθώς ορισμένες αλληλεπιδράσεις με το Prozac μπορεί να είναι ανεπιθύμητες ή επικίνδυνες.

Η συμμόρφωση με τις οδηγίες χρήσης είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Οι ασθενείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τη σημασία της τακτικής παρακολούθησης και της αναφοράς οποιωνδήποτε αλλαγών στην υγεία τους.

Πώς και Πότε να Το Πάρετε

Η λήψη του γενόσημου Prozac πρέπει να γίνεται ακριβώς όπως έχει συνταγογραφηθεί από τον ιατρό. Η καθημερινή δόση συνήθως λαμβάνεται μία φορά την ημέρα, είτε το πρωί είτε το βράδυ, ανάλογα με τις συστάσεις του ιατρού και την αντίδραση του ασθενούς στη θεραπεία.

Είναι σημαντικό το φάρμακο να λαμβάνεται καθημερινά και την ίδια ώρα κάθε ημέρα για να διατηρηθούν σταθερά τα επίπεδα του φαρμάκου στο αίμα. Αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση των παρενεργειών και στη βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Αν κάποιος ξεχάσει μια δόση, πρέπει να την πάρει μόλις το θυμηθεί, εκτός κι αν πλησιάζει η ώρα της επόμενης δόσης. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρει την επόμενη δόση κανονικά και να αποφύγει τη διπλή δόση, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παρενεργειών.

Πιθανές Παρενέργειες και Προφυλάξεις

Όπως όλα τα φάρμακα, το γενόσημο Prozac μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, αν και δεν εμφανίζονται σε όλους τους ασθενείς. Κοινές παρενέργειες περιλαμβάνουν ναυτία, δυσκοιλιότητα, ξηροστομία, αϋπνία, κόπωση, και αλλαγές στην όρεξη. Σπανιότερες, αλλά πιο σοβαρές παρενέργειες, περιλαμβάνουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, σκέψεις για αυτοκτονία ή βλάβη στον εαυτό, και σοβαρές αντιδράσεις στο δέρμα.

Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με τον ιατρό σας εάν παρουσιάζετε οποιαδήποτε από αυτές τις παρενέργειες ή άλλες αλλαγές στην υγεία σας. Μερικές φορές, οι παρενέργειες μπορεί να είναι ένδειξη ότι η δοσολογία πρέπει να προσαρμοστεί ή ότι το φάρμακο πρέπει να αλλάξει.

Προφυλάξεις περιλαμβάνουν την αποφυγή αλκοόλ κατά τη διάρκεια της θεραπείας, καθώς και την προσο

χή στην οδήγηση ή τη χειρισμό βαρέων μηχανημάτων μέχρι να καταλάβετε πώς σας επηρεάζει το φάρμακο. Η αλληλεπίδραση με το αλκοόλ μπορεί να εντείνει ορισμένες παρενέργειες όπως την υπνηλία ή την ζάλη.

Για ασθενείς με συγκεκριμένες προϋπάρχουσες καταστάσεις, όπως σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ ή την καρδιά, ο ιατρός μπορεί να συστήσει διαφορετική δοσολογία ή διαφορετική θεραπεία. Επίσης, η χρήση του Prozac σε εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο εάν ο ιατρός κρίνει ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Τέλος, πριν από την έναρξη θεραπείας με Prozac, είναι σημαντικό να ενημερώνετε τον ιατρό σας για οποιαδήποτε άλλα φάρμακα λαμβάνετε, καθώς ορισμένες αλληλεπιδράσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες.

Θεραπευτικές Ενδείξεις και Δοσολογία

Το γενόσημο Prozac χρησιμοποιείται για την θεραπεία διάφορων ψυχικών διαταραχών, με την ακριβή δοσολογία να καθορίζεται από τον ιατρό βάσει της συγκεκριμένης κατάστασης του ασθενούς. Κύριες ενδείξεις περιλαμβάνουν την κατάθλιψη, τη διαταραχή πανικού, τον ψυχαναγκασμό και την αγχώδη διαταραχή.

Η συνήθης αρχική δοσολογία για ενήλικες είναι μία κάψουλα την ημέρα, η οποία μπορεί να αυξηθεί από τον ιατρό ανάλογα με την ανταπόκριση και την ανοχή του ασθενούς στο φάρμακο. Σε ηλικιωμένους ασθενείς ή ασθενείς με προβλήματα στο ήπαρ ή τα νεφρά, η δοσολογία πρέπει να προσαρμόζεται προσεκτικά.

Είναι σημαντικό να ακολουθείται πιστά η δοσολογία που συνιστά ο ιατρός και να μην διακόπτεται η θεραπεία χωρίς ιατρική συμβουλή, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υποτροπή ή σε συμπτώματα στέρησης.

Συνήθεις Θεραπευτικές Προσεγγίσεις

Η θεραπεία με το γενόσημο Prozac συνήθως ακολουθεί μια σταδιακή προσέγγιση, αρχίζοντας από μια χαμηλότερη δόση που αυξάνεται σταδιακά. Αυτό βοηθά το σώμα να προσαρμοστεί στο φάρμακο και μειώνει την πιθανότητα παρενεργειών.

Για τη θεραπεία της κατάθλιψης, το Prozac μπορεί να λαμβάνεται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους, όπως ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική. Για διαταραχές όπως ο ψυχαναγκασμός ή η διαταραχή πανικού, η θεραπεία με Prozac μπορεί να συνδυαστεί με συμπεριφορικές τεχνικές για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Συχνές Ερωτήσεις - Γενόσημο Prozac

1. Τι είναι το γενόσημο Prozac;

Το γενόσημο Prozac είναι μια γενική μορφή του φαρμάκου fluoxetine, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και άλλων ψυχικών διαταραχών.

2. Πώς πρέπει να λαμβάνω το γενόσημο Prozac;

Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες του γιατρού σας. Γενικά, συνήθως λαμβάνετε το γενόσημο Prozac μία φορά την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό. Αποφύγετε τη διακοπή της αγωγής χωρίς να συμβουλευθείτε τον γιατρό σας.

3. Υπάρχουν πιθανές παρενέργειες;

Ορισμένες συνηθισμένες παρενέργειες του γενοσήμου Prozac περιλαμβάνουν αναισθησία, διάρροια, αυξημένη ρίγανη, αύξηση βάρους και άλλες. Συμβουλευθείτε τον γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε οποιεσδήποτε ανεπιθύμητες ενέργειες.

4. Ποιες είναι οι αντενδείξεις;

Διαβάστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με τις αντενδείξεις. Γενικά, το γενόσημο Prozac δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που είναι αλλεργικά στο fluoxetine ή έχουν λάβει MAOI αναστολείς τα τελευταία 14 ημέρες.

5. Πώς πρέπει να αποθηκεύω το γενόσημο Prozac;

Διατηρείτε το γενόσημο Prozac σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από το φως και τη θερμότητα. Κρατήστε το μακριά από τα παιδιά και τα κατοικίδια.

Νέα μαρτυρία

Ιστοσελίδα
Αποστολή
Τιμή / απόδοση
Σύσταση / Προτάσεις
CAPTCHA